O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" - ανακοίνωση



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Την Δευτέρα 7/2, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου “Θέογνις” στα Μέγαρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη, και ανοιχτή προς όλους, συνέλευση των «Ενεργών Πολιτών» μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά την εναρκτήρια τοποθέτηση έγινε μικρή αναφορά στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και επισημάνθηκαν παράλληλα οι αρχικές αντικειμενικές δυσκολίες και αδυναμίες. Αξιολογήθηκαν επίσης τα νέα δεδομένα για τον ενοποιημένο Δήμο μας, όπως αυτά προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ακολούθως, στην κεντρική εισήγησή του, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής Τάσος Δέσκος, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αλλά και στην καταφανή αδυναμία διεξόδου από την κρίση αν συνεχιστούν οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές και επιλογές. Έκανε επίσης διεξοδική αναφορά στα πρωταρχικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί η δημοτική μας παράταξη στο αμέσως προσεχές διάστημα ιεραρχώντας ως πρώτο το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή μας. Ως σημαντικούς τομείς στους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από μέρους των «Ενεργών Πολιτών» επεσήμανε επίσης τη διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό και την αποχέτευση της Νέας Περάμου, την Παιδεία, την Υγεία και το Περιβάλλον.

Στη συνέχεια διεξήχθη μια πραγματικά γόνιμη συζήτηση με αρκετούς εκ των παρευρισκομένων να παίρνουν το λόγο και να καταθέτουν από βήματος εύστοχες παρατηρήσεις, σκέψεις, προτάσεις αλλά και προβληματισμούς αναφορικά με το ζητούμενο όλων μας που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για την επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στις πόλεις μας προς όφελος των πολλών, του τόπου και των επόμενων γενεών.

Στο τέλος της συνέλευσης, και έπειτα από πρόταση του επικεφαλής, εκλέχτηκε ομόφωνα 10μελής Συντονιστική Γραμματεία η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και την υποστήριξη των δράσεων των «Ενεργών Πολιτών» μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Η Συντονιστική αυτή Γραμματεία αποτελείται από τους κάτωθι:

Αϊδινιάν Γκαραμπέτ (Πολιτικό μηχανικό)

Κανελλόπουλο Αντώνη (Ιδιωτικό υπάλληλο)

Μανώλη Θεαγένη (Δημόσιο υπάλληλο)

Μιχάλαρο Γιάννη (Οπτικό)

Μουλιάνου Ελένη (Εκπαιδευτικό)

Προίσκο Θανάση (Εκπαιδευτικό)

Σάλτα Διομήδη (Αξιωματικό ΠΝ)

Στρατούρη Γιώργο (Δημόσιο υπάλληλο)

Τσαρτακλέα Στέργιο (Δημοτικό υπάλληλο)

Τσιαντό Νίκο (Συνταξιούχο εκπαιδευτικό)

Παράλληλα αποφασίστηκε να συγκροτηθούν και μικρότερες θεματικές ομάδες εργασίας μέσα από τις οποίες θα ενεργοποιηθούν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας που έχουν δηλώσει “παρών” στη δράση και λειτουργία της δημοτικής παράταξης των «Ενεργών Πολιτών».

Εκ του Γραφείου τύπου.

Γιώργος Θεοδοσίου: "...ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας..."

"...Τα Μέγαρα επελέγησαν για πολλοστή φορά για να εξυπηρετήσουν την αδηφάγο λαιμαργία των εκάστοτε κυβερνόντων...
...Εμείς το λέμε και το λέμε δυνατά. Βλέπουμε το μέλλον στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε την καθαρή μας θάλασσα. Δεν θέλουμε στην πόλη μας εργοστάσια που θα την μετατρέψουν σε χωματερή, ούτε μας προβληματίζουν τα ψευδοδιλλήματα, αποβιομηχάνιση ή βιομηχανίες για θέσεις εργασίας...
...Λέμε όχι στην οιανδήποτε αύξηση χωρητικότητας, όχι σε οποιαδήποτε κατασκευή, όχι στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, γιατί θέλουμε υγεία, γιατί προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον και αυτό δεν μπορεί να υπάρχει με Ρεβυθούσες, αγωγούς φυσικού αερίου και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής..."

Γ.Θεοδοσίου


δελτίο τύπου biozo.gr/

Επειδή η αξιοπρέπειά μας έχει πληγεί, καλούμε συνάντηση μελών και φίλων την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:00 το βράδυ στα γραφεία μας για να δούμε...

Τί θα κάνουμε;

Καταρράκωσαν το εισόδημα των καταναλωτών... Tα παγκόσμια κερδοσκοπικά κέντρα πέτυχαν μείωση μισθών - συντάξεων, κατάργηση των επιδομάτων και αύξηση των υπέρογκων κερδών τους. Κι αυτό το λένε ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Συνεχίζουν να διαλύουν τις κοινωνικές παροχές του κράτους, χαρίζοντας σχεδόν στις παγκόσμιες εταιρίες νοσοκομεία, εκπαίδευση, αυτοκινητόδρομους, τρένα, μετρό και όλες τις συγκοινωνίες!

Επιδιώκουν να αφανίσουν...

  • Τους συνταξιούχους καταναλωτές, μετατρέποντας τις συντάξεις σε επιδόματα πείνας!
  • Τους μικρούς αγρότες δίνοντας την παραγωγή τροφίμων στην «ΜΟΣΑΝΤΟ» των μεταλλαγμένων!
  • Τους βιοτέχνες επιβάλλοντας τα ανώνυμα και ανεύθυνα παγκόσμια μεγαθήρια, που πουλούν δήθεν επώνυμα, εξαπατώντας τους καταναλωτές!

Eπίσης επιδιώκουν...

  • Να καταργήσουν την δυνατότητά μας για επιλογή προϊόντων επιβάλλοντας τον έλεγχο των σπόρων!
  • Να μας επιβάλουν τα μεταλλαγμένα, ακόμα και στα βιολογικά καταργώντας κάθε αγνή τροφή!
  • Να μας καθοδηγήσουν μέσω των μέσων μαζικής επιβολής (ΜΜΕ) και των «επώνυμων» προαγωγών!
  • Να μας φιμώσουν, γιατί τους αποκαλύπτουμε!

Κατασκεύασαν παράλληλα, οργανώσεις Καταναλωτών πλήρως ελεγχόμενες από κόμματα είτε μεγάλες εταιρείες ? αλυσίδες!

Λοιπόν... ας σπάσουμε τις αλυσίδες !

Επειδή:

Οι κερδοσκόποι απαιτούν να συνεισφέρουν οι καταναλωτές διαρκώς περισσότερα, σαν να είναι οι αίτιοι της οικονομικής κρίσης , που αυτοί δημιούργησαν. Σκοπός τους η αύξηση των ήδη απαράδεκτα υπέρογκων κερδών τους.

Όλοι οι κερδοσκόποι φοροδιαφεύγουν αρκετές φορές νόμιμα. Ενώ οι εργαζόμενοι καταναλωτές δεν φοροδιαφεύγουν, γιατί ο φόρος τους παρακρατείται τις περισσότερες φορές προκαταβολικά κάθε μήνα από τον μισθό τους. Οι καταναλωτές (μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες) φορολογούνται ακόμη και με 50%. Ενώ οι κερδοσκόποι όταν φορολογούνται, φορολογούνται από 0% μέχρι 22% το πολύ!

Οι εργαζόμενοι καταναλωτές παράγουν έργο και συνεισφέρουν στην αύξηση του ΑΕΠ και την μείωση του ελλείμματος, ενώ οι κερδοσκόποι διοχετεύουν κέρδη και χρήμα στο εξωτερικό

Η καταστροφή του περιβάλλοντος από τους κερδοσκόπους συνεχίζεται αυξανόμενη. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη παρούσα και καθημερινά αυξάνονται οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα μειώνεται το οξυγόνο.

Το κράτος κωφεύοντας στις φωνές καταναλωτών και αγροτών, αποδέχεται μέχρι στιγμής τα όρια επιμόλυνσης των βιολογικών με μεταλλαγμένους οργανισμούς! Αγνοώντας την ΒΙΟΖΩ και γενικότερα τους βιο-καταναλωτές. Τα μεταλλαγμένα μένουν στο απυρόβλητο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι χημικοί ρύποι, επίσημα και με την βούλα, βρίσκονται στην πλειοψηφία των αγαθών, που χρησιμοποιούμε.

Οι κερδοσκόποι τρομοκρατούν τους καταναλωτές με προβλέψεις για ανεργία, μειώσεις μισθών, αυξήσεις ΦΠΑ και έμμεσων φόρων είτε ακόμα και για πτώχευση της χώρας

Η ζωή μας έχει γίνει μία μονότονη ατομική απομόνωση. Τα καθημερινά προβλήματα είναι τόσα πολλά, τα άγχη τόσα μεγάλα, που δεν αφιερώνουμε χρόνο για σκέψεις αλλαγών.

Μένουμε απομονωμένοι με τους λύκους γύρω μας.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναβολή...

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εφησυχασμό...

Έχουν βαλθεί τα παγκόσμια κερδοσκοπικά κέντρα, να μεταστρέψουν σε μονόδρομο την κατάπτωση της ποιότητας τροφής μας, του επιπέδου της ζωής μας.

Όσο σιωπούμε, όσο αγχωνόμαστε και φοβόμαστε, βάζουμε βούτυρο στο ψωμί τους... Στρώνουμε έναν ίσιο δρόμο να βαδίσουν.

Εις βάρος μας!

Για όλους αυτούς τους λόγους...

Ας είμαστε όλοι την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στη BIOZΩ

Για να δούμε τι θα κάνουμε!

δελτίο τύπου - νεολαία ΣΥΝ Δυτικής Αττικής


Επισήμως τουριστικός ο Δήμος Μεγαρέων από το 1976 !!

Ερώτηση των Δημαρά και Οικονόμου για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής

δελτίο τύπου - ΠΑΜΕ Θριάσιου

Π.Α.ΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ;

Ξυπνάτε εκεί στον δήμο. Την χειρότερη χρονιά όλων των εποχών αντί να κάνουμε συσσίτια και να βρούμε χορηγούς φαί, ζητιανεύουμε από τις εταιρίες που τυφλά και αργά αφανίζουν την μεγαρική κοινωνία.
Εντάξει, το γλέντι στην πλατεία Ηρώων ήταν λιτό. Ο κόσμος χόρεψε και πέρασε καλά. Άρματα, στολές και λοιπά ξενόφερτα έθιμα δεν χρειάζονται. Τώρα ο κόσμος πεινάει και ζητιανεύει 1 ευρώ για να πάρει μισό κιλό ψωμί.
Είμαστε στον πάτο. Πιο κάτω δεν πάει. Και όταν πιάνεις πάτο δεν κοιτάς τα γλέντια. Κοιτάς να επιβιώσεις.

http://megarida.blogspot.com/2011/02/blog-post_15.html