O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Να σταματήσει το έγκλημα των σκουπιδιών στην Αττική

Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία μας, και ενώ όλοι οι πολίτες καλούνται να μειώσουν και να περικόψουν, προωθείται με την πρόσφατη έκδοση των περιβαλλοντικών όρων η πιο ακριβή διεθνώς επιλογή για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, αυτή της βιοξήρανσης, και αναγκαστικά και της συνοδού θερμικής επεξεργασίας, που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Greenpeace και WWF Ελλάς, έχουν επανειλημμένα τονίσει, ότι με τα σημερινά δεδομένα οι τεχνολογίες είτε της βιοξήρανσης – θερμικής επεξεργασίας, είτε μόνο της θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων, είναι ασύμφορες για τη χώρα μας και θα πρέπει να μην επιλεγούν λόγω: α) του πολύ υψηλού επενδυτικού και λειτουργικού κόστους (συγκριτικά με ανακύκλωση –κομποστοποίηση – ΧΥΤΥ), β) περιβαλλοντικών προβλημάτων (εκπομπές επικίνδυνων αερίων και παραγωγή τοξικής στάχτης), γ) δέσμευσης των ΟΤΑ για σταθερή παροχή μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων (συμπεριλαμβανομένων και ανακυκλώσιμων) προς καύση για μερικές δεκαετίες και άρα υποσκελισμό κάθε προσπάθειας για περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης.

Οι 4 ΜΚΟ, έχουν επανειλημμένα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον πλέον οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταυτόχρονα δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και έχει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση. Τις προτάσεις έχουν υιοθετήσει και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Οι 4 ΜΚΟ καλούν τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Αποκέντρωσης και ΠΕΚΑ, καθώς και τη νεοεκλεγείσα τοπική αυτοδιοίκηση:

  • να σταματήσουν άμεσα αυτό το έγκλημα,
  • να αναθεωρήσουν άμεσα τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, ώστε να δώσει προτεραιότητα στη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση αντί της βιοξήρανσης και στη συνέχεια της θερμικής επεξεργασίας,
  1. να πράξουν ανάλογα άμεσα και για την υπόλοιπη χώρα,
  • να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα και πολιτικές για περιβαλλοντικά και οικονομικά ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Το έγκλημα (και το οικονομικό σκάνδαλο) με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα μετρά ήδη πάνω από 15 χρόνια.

Φτάνει! Ας αλλάξουμε πορεία τώρα, για ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Δείτε επίσης:

Γιατί λέμε όχι στην πλαστική σακούλα

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Κινηματογραφική προβολή

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεγάρων, ο Θέογνις σας προσκαλεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 8μμ, στην κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του Φράνκο Τζεφιρέλι με τους ηθοποιούς Olivia Hussey, Leonard Whiting, John McEnery ,Milo O'Shea.

Είσοδος Ελεύθερη


δελτίο τύπου - Μ.Βορίδης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις καταθέσεις Ελλήνων ύψους 600 δις ευρώ, σε τράπεζες του εξωτερικού

δελτίο τύπου του Παντελή Ασπραδάκη με θέμα η Πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Η πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

του Παντελή Ασπραδάκη

βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αττικής

Δελτίο Τύπου του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου