O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Για εννέα μήνες απόλυτη απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στον υγροβιότοπο Βουρκαρίου!

Με Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρατείνεται για εννέα μήνες όχι μόνο η αρχική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και έγκρισης εργασιών, αλλά και η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην περιοχή του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου. Η τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης αυτή κρίθηκε αναγκαία για να καλυφθεί το απόλυτα το πάγιο αίτημα της Μεγαρικής κοινωνίας για την προστασία του Βουρκαρίου και για το χρονικό μεσοδιάστημα μέχρι την τελική ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος που θα αλλάζει οριστικά τις χρήσεις γης στην περιοχή, καταργώντας την βιομηχανική περιοχή.


Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή τη νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τις εξαγγελθέντες προθέσεις του ΥΠΕΚΑ, είναι ότι απαγορεύει και την εκτέλεση κάθε είδους οικοδομικών εργασιών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των εργασιών σε ήδη αδειοδοτημένες κατασκευές στο Βουρκάρι. Καμμία άλλη υποβάθμιση δεν επιτρέπεται πλέον στον τόπο μας!

Οι πολίτες των Μεγάρων, οι Σύλλογοι και οι φορείς που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την διάσωση και αναβάθμιση της περιοχής, αισθάνονται ότι οι αγώνες και οι αγωνίες τους αποδίδουν συγκεκριμένα και καθαρά αποτελέσματα.

Με ιδαίτερο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα θα προασπίσουμε αυτές τις πρώτες κατακτήσεις μας!
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!






ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ: ΕΝΑΣ ΕΦΙΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Η μόνη ολοκληρωμένη, σφαιρική προσέγγιση που απαντά στο πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλα τα επίπεδα, είναι η πολιτική των μηδενικών αποβλήτων. Με δύο λόγια θα περιέγραφε κανείς τα μηδενικά απόβλητα ως το σύνολο εκείνων των πολιτικών που συμβάλλουν στην μείωση της ποσότητας και επικινδυνότητας των απορριμμάτων, με μέγιστη εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την εισαγωγή μιας κυκλικής οικονομίας (που μιμείται τους φυσικούς κύκλους) για όλα τα χρησιμοποιούμενα υλικά".
Μαρία Βιτωράκη
Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επιστήμης


Διαβάστε περισσότερα:
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1830:2011-02-23-10-07-51&catid=104:articles