O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

στην Βόρεια Αττική επιμένουν, διεκδικούν και κάτι γίνεται... εδώ στα Μέγαρα;...


Ο κ.Ασπραδάκης κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των διοδίων. Άσχετα με την άποψη του καθενός μας για το θέμα των διοδίων, ένα ακόμα στοιχείο προκύπτει από την απάντηση της Κυβέρνησης: στην Βορειανατολική Αττική, εκεί που σημειώθηκαν και συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, προβλέπονται έργα παραδρόμων και άλλες ρυθμίσεις για τους κατοίκους. Εδώ στα δυτικά, στα Μέγαρα επικρατεί δυστυχώς αδράνεια και σιωπή για το θέμα. Παρότι μας αφορά το ζήτημα. Παρότι θα χρειάζεται να πληρώνουμε διόδια για να κινηθούμε στα όρια του ίδιου μας του δήμου. Ας θυμηθούμε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια όταν θα αρχίζουμε να πληρώνουμε...


διαβάστε την ερώτηση και τις απαντήσεις:


Επίκαιρη ερώτηση για τα διόδια από τον Παντελή Ασπραδάκη

Ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τους πολίτες συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής με επίκαιρη ερώτηση του Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αττικής προς το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων.

Ο Παντελής Ασπραδάκης ζήτησε να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών πέριξ των διοδίων σχετικά με το αντίτιμο καταβολής, καθώς και την κατασκευή ασφαλών τοπικών παραδρόμων σε όλα τα διόδια της Περιφέρειας Αττικής για την ελεύθερη και εναλλακτική επιλογή διέλευσης τόσο των κατοίκων όσο και γενικότερα των πολιτών. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής επιβαρύνονται οικονομικά και δυσχεραίνεται η καθημερινότητά τους από τη λειτουργία πολλών σταθμών διοδίων, στην ευρύτερη περιοχή, και μάλιστα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης. Πέρα από την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, προκύπτουν γενικότερα προβλήματα (χρονική καθυστέρηση και ταλαιπωρία στο να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, σχολεία ή τους τόπους εργασίας τους κλπ), προβλήματα μόλυνσης και καθημερινής όχλησης.

Κατά την επίκαιρη ερώτηση ο Παντελής Ασπραδάκης επισήμανε επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν σε σχέση με ατμοσφαιρική μόλυνση, την ηχορύπανση, την έλλειψη ηχοπετασμάτων, τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση, ζήτησε ενημέρωση για το εάν θα γίνουν διόδια στις παράπλευρες εισόδους των κόμβων Κρυονερίου και Βαρυμπόμπης, κάτι που όπως είπε, «θα ήταν ακόμα πιο επιβαρυντικό για τους κατοίκους, γιατί ένας δημότης για να πάει από το σπίτι του στη δίπλα γειτονιά, δηλαδή στον ίδιο δήμο, θα επιβαρύνεται με διόδια». Ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης, απαντώντας στη Βουλή, αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται οι κάτοικοι ως προς την πυκνότητα και το ύψος των διοδίων. Επίσης, ενημέρωσε ότι έχουν δρομολογηθεί εργολαβίες στο θέμα των παραδρόμων και των τοπικών διευκολύνσεων και ειδικά στη Βορειοανατολική Αττική είναι σε εξέλιξη έργα για τις τοπικές μετακινήσεις των κατοίκων. Ακόμα αναφέρει: «Με την πολιτική που έχουμε προτείνει και την πρόταση από την αρχή του 2010 για τη μείωση των διοδίων και την αναλογική χρέωση, θα δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα. Ελπίζουμε και η ιδιωτική πλευρά να δείξει τον ίδιο βαθμό ευθύνης»

Τέλος ο Παντελής Ασπραδάκης, στη δευτερολογία του, ανέδειξε τον προβληματισμό των πολιτών γενικότερα για την ύπαρξη των διοδίων εντός του Νομού Αττικής, επισημαίνοντας ότι το καλύτερο θα ήταν να μεταφερθούν εκτός των ορίων του Νομούώστε να υπάρχει μια ισοτιμία για όλους τους κατοίκους του Νομού Αττικής.

Παρατίθεται ολόκληρη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης:

http://pantelis.aspradakis.gr/press/37-questions/196-diodia-aspradakis-attiki




Έρχεται ο ποδηλατικός γύρος από τον "Κούρο"!

Νέα Πνοή, 21/4/2011

οι οικολόγοι-πράσινοι για το ζήτημα των αυθαιρέτων

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

Αποζημιωτικές αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου στις υποθέσεις Ομολόγων, Siemens, Βατοπεδίου και Υποβρυχίων



για τις εξελίξεις στην υγεία

για την απεργία στις 11 Μαίου