O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Για τα Μέγαρα απαλλαγμένα από εγκληματικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές και πρακτικές


Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στο "Βλυχό" Μεγάρων ακολούθησαν τις ανάλογες εξαγγελίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αντίστοιχες ενέργειες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ανάλογες σκηνές είδαμε αυτές τις ημέρες στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.

Αναμφίβολα τα Μέγαρα μαστίζονται από παραβατικές και εγκληματικές ενέργειες. Μία εστία είναι το Βλυχό. Ανακαλύφθηκαν πλήθος αυθαιρεσιών, ανάμεσά τους παράνομες συνδέσεις ηλεκτροδότησης παραγκών από δημοτικά καλώδια και παράνομες υδροδοτήσεις από το δημοτικό δίκτυο. Είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που πρέπει να πάρει οριστικό τέλος.

Βέβαια τα προβλήματα αντικοινωνικής και εγκληματικής συμπεριφοράς και πρακτικών δεν τελειώνουν φυσικά στο Βλυχό!

Έχουν καταγγελθεί πολλές φορές ενέργειες όπως η απόρριψη βοθρολυμάτων στη θάλασσα της Βαρέας, πολλές παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στο δίκτυο ομβρίων, εκτεταμένες παράνομες απορρίψεις πτηνοτροφικών αποβλήτων στον κάμπο, μπάζα σε ρέματα, αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό....

Αυτές είναι το ίδιο αντικοινωνικές, αήθεις και εγκληματικές πρακτικές με αυτές που βλέπουμε στο Βλυχό.

Για να δημιουργηθεί κλίμα ισονομίας και να εμπεδωθεί συνείδηση πολιτισμένης κοινωνικής συμπεριφοράς θα πρέπει να δούμε ανάλογες ενέργειες από την αστυνομία, το δήμο και τις δημόσιες υπηρεσίες προς όλες τις κατευθύνσεις!

Αλλιώς θα μιλάμε για πρόσκαιρα έργα βιτρίνας χωρίς μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.


Αναδημοσίευση θέσεων του "Φορέα" στον Μεγαρικό Τύπο

Αλκιβιάδης Μπεναρδής: "Φονικά δυστυχήματα από το φυσικό αέριο - Μέρος II"


Μερόπη Δόλλα: "Το βάζο με το ...μέλι!"

"...Η εξουσία, η όποιας μορφής εξουσία, είναι ένα απίστευτα δελεαστικό 'βάζο'. Όσοι έχουν την ευκαιρία να την ασκήσουν, μάλιστα στη σημερινή εποχή που το 'τοπίο στην ομίχλη' φαντάζει περίπου παράδεισος, χρειάζεται να έχουν μεγάλο απόθεμα ψυχής για να βγουν αλώβητοι...
...Ζούμε σε έναν τόπο που όλα μαθαίνονται, που όλοι 'παρακολουθούνται'. Καλώς ή κακώς η αλλαγή της συμπεριφοράς, του οποιουδήποτε από εμάς βρεθεί σε μια διαφορετική καρέκλα από εκείνη στην οποία καθόταν όλη του τη ζωή, δεν περνά απαρατήρητη, πολύ δε περισσότερο η 'αλλαγή' της οικονομικής του κατάστασης..."
Μερόπη Δόλλα