O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

οι προστάτες των υγροβιοτόπων...

Για να ακούμε και μια καλή είδηση! Προστάτες των υγροβιοτόπων στην Κρήτη στα πλαίσια των δράσεων της WWF! Υπάρχουμε και αλλού, πέρα από τα Μέγαρα, σε όλη την Ελλάδα! Άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που αγωνιζόμαστε ώστε την εποχή αυτή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να μην καταλήξει η Ελλάδα κρανίου τόπος! Βαστάτε γερά φίλοι, όπου κι αν βρίσκεστε!




Οι “προστάτες των υγρότοπων της Κρήτης” βρίσκονται ήδη εδώ και έχουν θέσει υπό την προστασία τους αρκετές υγροτοπικές περιοχές σε Χανιά και Ηράκλειο. Προστασία που δυστυχώς αποδεικνύεται απαραίτητη, αφού ακόμη και κατά τη διάρκεια των ομαδικών και μεμονωμένων επισκέψεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιήσαμε σε Αλμυρό Ηρακλείου και Μορώνη στα Χανιά, εντοπίσθηκαν σημεία υποβάθμισης από ανθρώπινο χέρι.

http://wwfaction.wordpress.com/2011/06/25/wetlands_protectors/

Αθανασία Πανταζή: "Ρατσισμός ή ξενοφοβία στα Μέγαρα"

"...Αυτό που συμβαίνει, κατά τη γνώμη μου, τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας είναι ότι έχει αυξηθεί το φαινόμενο της ξενοφοβίας, κάτι που έχει την αντικειμενική αλλά και τη συναισθηματική εξήγησή του. Η αντικειμενική εξήγηση είναι ότι στα Μέγαρα την τελευταία δεκαετία έχουν εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα πια όχι μόνο οικονομικοί μετανάστες από άλλες χώρες, αλλά και άτομα ή οικογένειες από άλλα μέρη της Ελλάδας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Και εδώ βρίσκεται και η συναισθηματική εξήγηση. Ζούμε σε μια πόλη που νιώθουμε έντονα πια ότι αλλάζει, δεν είναι τα 'παλαιά Μέγαρα' που θυμόμαστε και αυτό μας κάνει να βιώνουμε αυτό το αίσθημα του ξένου, του διαφορετικού που όμως δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να παραδεχθούμε..."
Αθανασία Πανταζή

Συναγερμός για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην παραλιακή Μεγαρίδα!

Περιοδικό "ΕΙΚΟΝΑ", τεύχος 107ο, ΑΠΡ.- ΜΑΪ.'11

από τα όμορφα που συμβαίνουν στα Μέγαρα!

για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» στις 26 Ιουνίου, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε ανθρώπινες και αποτελεσματικές πολιτικές για τις απαγορευμένες ουσίες.

Η καταστολή έχει αποτύχει και τα αποτελέσματα είναι τραγικά: οι έμποροι θησαυρίζουν, οι τοξικές ουσίες θερίζουν, ενώ χρήστες κάνναβης διώκονται ως εγκληματίες.

Ζητάμε πολιτικές μείωσης της βλάβης για τη δημόσια υγεία, αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, για την οικονομία της χώρας και την αξιοπρέπεια των πολιτών της, και επισημαίνουμε ότι η λύση δεν θα δοθεί μόνο με τον προτεινόμενο εξορθολογισμό των ποινών.

Διεκδικούμε πολιτικές ανάλογες με τις επιπτώσεις κάθε ουσίας, αποποινικοποίηση της χρήσης, ανοχή στην αυτοκαλλιέργεια για προσωπική χρήση, κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση της ηρωίνης στους τοξικοεξαρτημένους, πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους απεξάρτησης.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει επιτέλους όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει και να δώσει νόημα στην πρόσφατη συμμετοχή του στην διεθνή καμπάνια κατά της απαγόρευσης.»

Εθελοντική αιμοδοσία από τη Σχολή Πυροβολικού Ν. Περάμου

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών : ανακοίνωση

έρως ανίκατε μάχαν...




Δημοσιεύτηκε και έκανε εξαιρετική αίσθηση αυτή φωτογραφία ενός ζευγαριού που φιλιέται ενώ παρακάτω γίνεται χαμός σε μια σύγκρουση αστυνομίας και φιλάθλων στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ένα νέο video επιβεβαιώνει, όσους πίστεψαν ότι ήταν αληθινή η φωτογραφία του ζευγαριού που φιλιέται. Στο video φαίνεται το ζευγάρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά από αγώνα χόκεϊ, να δέχεται την επίθεση των αστυνομικών και κάποια στιγμή η κοπέλα χτυπημένη από το κλομπ πέφτει σε έδαφος. Στη φωτογραφία συνεχίζεται η ιστορία με μια πιο ανθρώπινη εκδοχή της: '' έρως ανίκατε μάχαν "...

δείτε και το σχετικό βίντεο εδώ