O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Βροντερό ΟΧΙ για Ρεβυθούσα, ιχθυοκαλλιέργειες και αγκυροβόλιο από την γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Πιπιλή!

Η κ.Κ.Πιπιλή πήρε μια σαφή θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τάχθηκε, χωρίς μισόλογα, με το δίκαιο και με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του Μεγαρικού λαού. Τάχθηκε ενάντια στις επεκτάσεις της Ρεβυθούσας, τις ιχθυοκαλλιέργειες και το αγκυροβόλιο. Υποστήριξε το αίτημα για την ανάπτυξη της παραλιακής Μεγαρίδας ως χώρο αναψυχής και θαλάσσιου τουρισμού.
Στην ίδια συνεδρίαση μίλησε και ο δήμαρχος Μεγαρέων. Τι είπε για όλα αυτά; Απλώς τίποτα!
Η μείζονα αντιπολίτευση του κ.Στρατιώτη; Αλήθεια που είναι;







"Άποψη" 14/7/11, σελ.18

θερινά εθελοντικά προγράμματα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Γνώρισε το μαγικό κόσμο των πουλιών και τη γοητεία της εθελοντικής προσφοράς!

Δήλωσε συμμετοχή στα Θερινά Εθελοντικά Προγράμματα της Ορνιθολογικής!

Οι εθελοντές αποτελούν τη ζωτική δύναμη της Ορνιθολογικής! Χωρίς αυτούς, το έργο της θα ήταν πολύ δυσκολότερο, ίσως ανέφικτο. Οι εθελοντές που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα και τις εκδηλώσεις της Ορνιθολογικής προσφέρουν ουσιαστικά με το κέφι και το μεράκι τους στην κοινή προσπάθεια για την προστασία της φύσης στην Ελλάδα. Η συμβολή αυτή είναι ανεκτίμητη και αυτό ακριβώς κάνει τον εθελοντισμό πολύτιμη κινητήρια δύναμη για μια οργάνωση!
Κάθε πρόγραμμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Συμμετέχοντας στα προγράμματά μας, σου δίνεται η ευκαιρία να παρέμβεις δυναμικά και να συμβάλεις με ουσιαστικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη φύση, να παρακολουθήσουν σπάνια είδη πουλιών, να γνωρίσουν προστατευόμενες περιοχές και βιότοπους διεθνούς σημασίας, αλλά και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους σε μία εμπειρία που παράλληλα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή γνώσεων.
Τα θερινά εθελοντικά μας Προγράμματα για το 2011, είναι:
1. Δακτυλίωση Πουλιών και Παρακολούθηση της Μετανάστευσης των Αρπακτικών πουλιών στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων
Τα Αντικύθηρα και οι γύρω νησίδες αποτελούν κομβικό σημείο στο Αιγαίο Πέλαγος: απέχουν την ίδια ακριβώς απόσταση τόσο από την Πελοπόννησο, όσο και από την Κρήτη. Η συγκέντρωση τόσο μεγάλων πληθυσμών σε ένα τόσο μικρό νησί, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη συστηματική μελέτη τους. Έτσι, με δεδομένο ότι η γνώση είναι εργαλείο για την προστασία, η Ορνιθολογική λειτουργεί στο νησί ένα διαφορετικό, σύγχρονο «παρατηρητήριο» με σκοπό την παρακολούθηση και προστασία των μεταναστευτικών πουλιών της Ευρώπης.
Οι εθελοντές συμμετέχουν στη διαδικασία της δακτυλίωσης ανάλογα με την εμπειρία τους. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν στην καταγραφή των αρπακτικών πουλιών που διέρχονται πάνω από τα Αντικύθηρα κατά τη μετανάστευση.
2. Περιβαλλοντική Προστασία και Ευαισθητοποίηση στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα Πύλου
Οι εθελοντές συμμετέχουν στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, την ενημέρωσή τους για τις αξίες του υγροτόπου και την οργάνωση εκπαιδευτικών περιηγήσεων και περιπάτων στην περιοχή. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν στην προστασία του βιοτόπου του αφρικανικού χαμαιλέοντα, στην προστασία των φωλιών και την παρακολούθηση του πληθυσμού του.
Η Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα αποτελεί το σημαντικότερο νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό για τα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά στα Βαλκάνια. Μέχρι σήμερα, έχουν καταμετρηθεί 265 είδη πουλιών που ξεχειμωνιάζουν, σταθμεύουν ή φωλιάζουν στην περιοχή. Από το 1997 και κάθε χρόνο, η Ορνιθολογική οργανώνει θερινό πρόγραμμα εθελοντισμού.
3. Περιβαλλοντική Προστασία και Ευαισθητοποίηση στον Υγρότοπο Άγρα-Βρυττών-Νησίου, Έδεσσα
Ο υγρότοπος, σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από την Έδεσσα, έχει «υιοθετηθεί» από την Ορνιθολογική από το 2008. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων μιας προστατευόμενης περιοχής τόσο για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Η μόνιμη παρουσία μας στηρίζεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου από Έλληνες και αλλοδαπούς εθελοντές οι οποίοι συμμετέχουν στην παρακολούθηση πουλιών, στη διαχείριση οικοτόπων και στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.
4. Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση για τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων
Οι εθελοντές συμμετέχουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πουλιά και τη φυσική κληρονομιά των Κυκλάδων σε περίπτερα ενημέρωσης στην Ερμούπολη στη Σύρο και στον Αδάμαντα στη Μήλο, όπως επίσης και σε εργαστήρια για παιδιά, και οικοπεριηγήσεις στις περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας των νησιών.
5. Καταγραφή θαλασσοπουλιών από τη θάλασσα
Οι εθελοντές συμμετέχουν στις καταγραφές θαλασσοπουλιών από πλοία με την μεθοδολογία European Seabirds at Sea (ESAS). Βασικός στόχος του ESAS είναι η καταγραφή της κατανομής των θαλασσοπουλιών στο θαλάσσιο περιβάλλον με έμφαση στη συμπεριφορά τους. Η ομάδα καταγραφής αποτελείται από δυο άτομα όπου ο ένας παρατηρεί και ο άλλος συμπληρώνει τα πρωτόκολλα παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ ή στην ιστοσελίδα μας: www.ornithologiki.gr/volunteers, στο email: info@ornithologiki.gr & στα τηλ. 2108228704 & 210 8227937.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

δελτίο τύπου του κ. Παντελή Ασπραδάκη

H κόρη του Μάνου Λοίζου απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση της μουσικής και των τραγουδιών του πατέρα της στις κοματικές τους εκδηλώσεις




Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής: Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν. Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.
Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε. Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει". ΄
Μυρσίνη Λοΐζου