O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

δελτίο τύπου του δήμου Μεγαρέων: Εθελοντικός καθαρισμός της περιοχής Βουρκάρι - Αρμύρες

Στο Βουρκάρι βρέθηκε ο δήμαρχος την Κυριακή 30 Οκτωβρίου όπου πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία καθαρισμού της περιοχής.

Μαζί με τον δήμαρχο την περιοχή επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Ζάλης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού νομικού προσώπου αλληλεγγύης και αθλητισμού κ. Κλεάνθης Βαρελάς.

Στον καθαρισμό πήρε μέρος και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες κ. Τάσος Δέσκος.

Την πρωτοβουλία του καθαρισμού είχε Συντονιστικός Φορέας Προστασίας του Βουρκαρίου και τελούσε υπό την εποπτεία και συνεργασία του δήμου Μεγαρέων καθώς και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κούρος ο οποίος συμμετείχε με μέλη του και εξοπλισμό.











ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τον Μάρτιο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε (Αρ. Αποφ. 84/2011), να μειώσει κατά 50% τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας στις τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και στις οικογένειες, που έχουν άτομα με αναπηρία ποσοστού άνω του 67% και με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Η παραπάνω απόφαση για να είχε ισχύ και να ωφεληθούν οι υπόψη οικογένειες έπρεπε να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (πρώην Περιφέρεια). Έστειλε λοιπόν η Διοίκηση του Δήμου την απόφαση αυτή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση, αλλά σκοπίμως δεν συμπεριέλαβε και τον πίνακα εσόδων - εξόδων, όπως γινόταν κάθε χρόνο μέχρι τώρα.

Αυτό βέβαια έγινε επίτηδες, για να μην εγκριθεί η απόφαση και να μην γίνουν οι μειώσεις στα τιμολόγια των πολιτών, αφού οι εφημερίδες είχαν ήδη γράψει για την κοινωνική ευαισθησία και πολιτική της Διοίκησης του Δήμου. Και απ’ ότι φαίνεται αυτή η Διοίκηση μάλλον δεν ενδιαφέρεται για να κάνει κάτι για τους πολίτες. Της αρκεί να γράφουν οι εφημερίδες, ότι κάνει. Κι ας μη γίνει αυτό ποτέ.

Το ότι η παράλειψη έγινε επίτηδες προκύπτει σαφέστατα από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Αρ. πρωτ. 16005/12878) του Μαΐου 2011, με το οποίο ζητά από το Δήμο Μεγαρέων, να αποστείλει συμπληρωματικά τους πίνακες εσόδων – εξόδων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση της ανταποδοτικότητας στην επιβολή του τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου να αποφανθεί για τη νομιμότητα της υπ’ αρ. 84/2011 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου.

Στο έγγραφο αυτό η Διοίκηση του Δήμου δεν απάντησε. Δεν απέστειλε τον πίνακα εσόδων – εξόδων ούτε μετά την υπενθύμιση του εγγράφου. Και όπως ήταν επόμενο η απόφαση για τη μείωση των τελών δεν εγκρίθηκε, άρα δεν μπορεί και να εφαρμοστεί.

Δεν είναι αυτό κοροϊδία προς τους πολίτες; Δηλαδή να διατυμπανίζεις και μέσω των εφημερίδων, πως πήρες απόφαση για μείωση των τελών στις ευπαθείς οικογένειες, αλλά να μην έχεις πρόθεση και βούληση, να το κάνεις.

Υπάρχει όμως και χειρότερο από αυτό. Η Διοίκηση του Δήμου, προσπάθησε να εξαπατήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε συνεδρίαση του Οκτωβρίου 2011 ρώτησα, τι γίνεται με την μείωση των τελών, γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί μέχρι τώρα;. Η απάντηση, που εδόθη, ήταν πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν, να κάνουν αίτηση και να έχουν μειωμένα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Αυτό όμως ήταν ψέματα, διότι δεν μπορούσε, να γίνει μείωση των τελών, αφού η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, διαδικασία, που αποτελεί όρο απαράβατο. Και δεν εδόθη η έγκριση, επειδή σκοπίμως η Διοίκηση του Δήμου δεν υπέβαλλε τον πίνακα εσόδων – εξόδων, ακόμα κι όταν της εζητήθη αρμοδίως τον Μάιο.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ρεπορτάζ από τον ποδηλατικό γύρο του Κούρου στον τοπικό τύπο






«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 25 ομιλητές εξέφρασαν χθες τα επιστημονικά και εμπειρικά τους επιχειρήματα σχετικά με την αντιμετώπιση και τις πρακτικές, που επιφυλάσσουν οι άνθρωποι στα ζώα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της συνάντησης, που διοργανώθηκε με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική της φιλοζωικής κουλτούρας στη χώρα μας από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.
συνέχεια εδώ