O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής ενάντια στην αυθαίρετη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
syntonistikiepitropi@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 12.12.2011

Ενημερώνουμε τα μέλη της Επιτροπής ότι στις επιστολές που στείλαμε στους βουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και πολιτευτές των περιοχών μας, ζητώντας να ενεργήσουν για την απόσυρση του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών και να μας ενημερώσουν σχετικά μέχρι τις 7.12.2011, μέχρι σήμερα έχουν απαντήσει εγγράφως μόνον οι ακόλουθοι:

1) Η Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία, μέσω του υπεύθυνου τομέα περιβάλλοντος, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκη, δήλωσε τη θέση της εναντίον του Χωροταξικού και πρότεινε την κοινή παρέμβαση στη Βουλή με αίτημα την απόσυρσή της ΚΥΑ, από όλους τους βουλευτές που έχουν την ίδια θέση.

2) Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο, μέσω των βουλευτών, Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Διαμάντως Μανωλάκου, Αιτωλοακαρνανίας, κ. Ν. Μωραϊτη και Λέσβου Στ. Σκοπελίτη, υπέβαλε τη Διακήρυξή της Επιτροπής στη Βουλή ως «Αναφορά», ενώ η κ. Μανωλάκου, κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση του Προϋπολογισμού εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στο Χωροταξικό και κατήγγειλε τις διαδικασίες θεσμοθέτησης της ΚΥΑ.

3) Ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Στασινός, ο οποίος υπέγραψε ηλεκτρονικά τη διακήρυξή μας.

4) Ο πολιτευτής Α’ Πειραιώς και μέλος της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, κ Χρ. Χαρίτος, ο οποίος υπέγραψε ηλεκτρονικά τη διακήρυξή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Διακήρυξη της Επιτροπής έχουν υπογράψει επίσης (πριν την αποστολή των επιστολών) οι βουλευτές, κυρίες και κύριοι Ευ. Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ), Ουρ. Παπανδρέου – Παπαδάκη (Ευβοίας ΛΑΟΣ), Θ. Δρίτσας (Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Καρύδης (Α΄ Πειραιά ΠΑΣΟΚ), Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοιας ΝΔ), Π. Μελάς (Α΄ Πειραιά ΝΔ), και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπ. Σπυρίδων (Αττικής), Κ. Διάκος (Αττικής) και Λ. Μπούκλης (Πελοποννήσου), ορισμένοι από τους οποίους έχουν ενημερώσει προφορικά ότι προτίθενται να αναλάβουν συγκεκριμένες θεσμικές ενέργειες για την απόσυρση της ΚΥΑ, τις οποίες και αναμένουμε.

Καλούμε και πάλι όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιέργειας να υπογράψουν τη Διακήρυξή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής.

Καλούμε όλους τους βουλευτές να υπογράψουν κοινή παρέμβαση στη Βουλή με αίτημα την απόσυρσή της ΚΥΑ.

Καλούμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα (εκτός της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ) να μας ενημερώσουν για την επίσημη θέση τους αναφορικά με την ΚΥΑ και το αίτημα για απόσυρσή της.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν δύο μεριές: όσοι αγωνίζονται για τη σωτηρία των περιοχών μας και όσοι είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή τους. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των περιοχών μας ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και απαιτούμε από όλους να ενεργήσουν για την σωτηρία των περιοχών στις οποίες εκλέγονται.

Η Επιτροπή θα ενημερώνει σχετικά τα μέλη της με νέα Δελτία Τύπου.

Σχόλια και κριτική για τις ιχθυοκαλλιέργειες στα Μέγαρα

"Πνοή" 8/12/2011 (απ' τη σκοπιά ενός ΜΕΓΑΡΙΤΗ), σελ. 11

"Άποψη" 8/12/2011 (πεννιές παρα...πολιτικές), σελ. 12

Οι πρόσφατες ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του συγκεκριμένου χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών

Καθησυχαστικός ο καθηγητής Δ.Δερματάς για τις τιμές του εξασθενούς χρωμίου στα Μέγαρα...

"Πνοή" 8/12/2011, σελ.7

ΟΧΙ στην επέκταση του υποσταθμού της ΔΕΗ στα Μέγαρα

"Μεγαρικός Τύπος" 8/12/2011, σελ.11

Πρόσκληση σε πολιτική συζήτηση στο Θέογνι