O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να επιφυλάσει για τα Μέγαρα θετικές εξελίξεις


Με πολλά προβλήματα κλείνει αυτή η χρονιά για τα Μέγαρα. Αντί για πρωτοχρονιάτικο μποναμά η Κυβέρνηση μας επιφύλαξε δυο καταστρεπτικά δωράκια για το περιβάλλον των Μεγάρων και το μέλλον της περιοχής: το αγκυροβόλιο στην Πάχη και τις ιχθυοκαλλιέργειες στα παράλιά μας.


Φυσικά βαριές ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές φέρουν και οι τοπικές διοικητικές δομές: ο δήμος και η περιφέρεια. Οι ανακοινώσεις για τα ζητήματα αυτά ήταν μέχρι στιγμής καθησυχαστικές και οι αντιδράσεις κινήθηκαν σε ήπιο επίπεδο. Το αποτέλεσμα όμως μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικό.

Ελπίζουμε ότι με τον καινούργιο χρόνο θα δούμε άλλες αντιδράσεις, ποιοτικά και ποσοτικά περισσότερο ηχηρές, και προπάντων αποτελεσματικές.

ARCTUROS- Χρόνια Πολλά!

για το φιλανθρωπικό δεκαπενθήμερο αγάπης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως συνηθίζουμε τα τελευταία 8 χρόνια, έτσι και φέτος, διοργανώσαμε φιλανθρωπικό δεκαπενθήμερο αγάπης προς τον συνάνθρωπο από 3 έως 18 Δεκεμβρίου 2011, με σκοπό την συλλογή βασικών ειδών διατροφής, προς ανακούφιση απόρων συμπολιτών μας.

Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μέρες μας, αρκετοί ήταν αυτοί που ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν τρόφιμα, δείγμα της φιλανθρωπίας και της αξιοπρέπειας του Μεγαρικού λαού.

Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία μας στο Φόρο, περίπου 450 κιλά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν σε οικογένειες συμπολιτών μας στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο, μαζί με τις ευχές μας για ένα καλύτερο νέο έτος. Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, προσφέρθηκαν και ξύλα για τζάκι, ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ συνεχίζεται για μερικές μέρες ακόμη η διανομή ρουχισμού, που κατά εκατοντάδες προσφέρθηκαν από συμπολίτες μας.

Στόχοι μας είναι: α) η συλλογή μεταχειρισμένου ρουχισμού καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους και η συστηματική διανομή τους σε άπορους συμπολίτες μας, β) η δημιουργία ΄΄κοινωνικού παντοπωλείου΄΄ σε συνεργασία με τον δήμο Μεγαρέων, με σκοπό την διάθεση βασικών ειδών διατροφής σε απόρους, έπειτα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσέφεραν από το υστέρημά τους, όπως επίσης και τους εθελοντές μας για την ενεργή συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς και του φιλανθρωπικού έργου.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Δημ. Κατερινίτσας


Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ –ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ -ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ

Τηλ. 22960 – 24444 fax: 22960 – 21045 e-mails: aokoyros@yahoo.gr dimmeg1@hol.gr

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ - ευχές!


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑ,ΗΡΕΜΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ,ΑΓΑΠΗ,ΟΝΕΙΡΑ & ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!!!!!!

καλή χρονιά από τον Νίκο Γιαννή

η "άποψη" της εβδομάδας