O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"Πακέτο" υποβάθμισης για τα Μέγαρα...



"Βουλιάζουν" στις λάσπες τα αρχαία της Ερκίδας!

κινηματογραφική προβολή από το Θέογνι

Ανακοίνωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις «διευκολύνσεις» νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ που σαν στόχο είχε αρχικά τη «διευκόλυνση» ηλεκτροδότησης των αυθαίρετων κτισμάτων χωρίς πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, καταργεί κάθε έννοια σεβασμού προς το περιβάλλον, εμπαίζοντας παράλληλα τους νομοταγείς πολίτες που εν τέλει πληρώνουν για τη συνέπειά τους, διαχρονικά, περισσότερους φόρους και στην ώρας τους.

Η ανάγκη να «γεμίσουν» άμεσα τα κρατικά ταμεία, δεν νομιμοποιεί σε κανένα επίπεδο την άνιση κατανομή των φόρων, και εν τέλει προσβάλει το κοινωνικό κράτος.

Επιπλέον, η τήρηση των στοιχειωδών πολεοδομικών και περιβαλλοντικών κανόνων πρέπει να είναι απαρέγκλιτη υποχρέωση για όλους τους πολίτες, ειδικά στις ρυθμίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι ανυπολόγιστες.