O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ...ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!







Η σχετική με τα ανωτέρω ζητήματα συνέντευξη του Δήμαρχου Μεγαρέων στην aftodioikisi.gr

Ποια είναι η θέση σας, κύριε δήμαρχε, έναντι των κέντρων μεταναστών, που ενδέχεται να υπάρξουν και στη δυτική Αττική;

Ως δήμος έχουμε πάρει μια απόφαση από τις 22/12/11, στην οποία εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Δήμος Μεγαρέων δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω υποβάθμιση.


Μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση της δυτικής Αττικής, και ειδικά του δήμου σας;

Την ώρα που μιλάμε οι υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν φύγει. Μία προς μία, οι υπηρεσίες της εφορίας φεύγουν και αυτές. Έτοιμες είναι να φύγουν και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Αν προσθέσουμε και τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που έφεραν και εγκατέστησαν χωρίς να ρωτήσουν κανένα, το αγκυροβόλιο στην Πάχη Μεγάρων, το οποίο κάνουμε μεγάλο αγώνα να το απομακρύνουμε, το σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη νήσο Ρεθυβούσα, τον αγωγό φορτοεκφόρτωσης αργού πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ., τότε καταλαβαίνετε γιατί υποβάθμιση μιλάμε.

Αν, λοιπόν, σε όλα αυτά βάλουν και ένα κέντρο μεταναστών, όπως επίσης και τις δικαστικές φυλακές (προέκυψε πρόσφατα αυτό), μιλάμε για πλήρη απαξίωση.


Πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε;

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πολύ δυναμικές, και να ξέρετε πως το μέτωπο θα είναι αρραγές, με όλους τους δημάρχους της περιοχής. Έχουμε συναποφασίσει να μη δεχθούμε τέτοιες καταστάσεις.

Είναι «casus belli» δηλαδή ένα τέτοιο ενδεχόμενο...

Βέβαια, βέβαια... Μα, μια φορά δεν αποφάσισαν κάτι για να μας φέρουν μια θετική δράση ή έργο εδώ.

Έχετε εμπιστοσύνη στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που λέει ότι θα υπάρχει ασφάλεια και αντισταθμιστικά οφέλη;

Καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Θέλουν να γίνουν τα κέντρα σε μια άκαιρη στιγμή, και μάλιστα το θέλει ένας υπουργός και μια κυβέρνηση που δε νομιμοποιούνται να τα κάνουν αυτά, δεν έχουν λαϊκή εντολή.

Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να θέλουν να αδειάσουν το κέντρο της Αθήνας και να διασκορπίζουν κυριολεκτικά όλους αυτούς τους μετανάστες, όπου βρουν. Είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα.

Να σας πω και κάτι άλλο;


Παρακαλώ...

Ξέρετε ότι αυτούς τους ανθρώπους εκεί, τους έγκλειστους, αν έρθει κάποιος άνθρωπος και τους ζητήσει να πάνε να δουλέψουν στα χωράφια του, τότε -όπως αναφέρεται ρητά- θα μπορεί να τους πάρει, να τους χρησιμοποιήσει, να τους δώσει μια υποτυπώδη αμοιβή, και μετά αυτοί να επιστρέψουν στα κέντρα; Θα επιστρέψει, όμως;

Και πέραν αυτού, τους θεωρούμε παράνομους, και τους απασχολούμε... νόμιμα; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;



Πηγή: http://aftodioikisi.gr/sunenteuxeis-arfra/18844

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!