O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ομόφωνα ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνωμάτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΜΠΕ για Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 αντιπρόσωποι από τους συλλόγους που απαρτίζουν την επιτροπή αγώνα, μαζί με το Δήμαρχο κ. Λογοθέτη Κωνσταντίνο, τον επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» κ. Παύλου Παύλο, τον επικεφαλής της παράταξης «Συνένωση Προόδου – Νέα Πορεία» κ. Πετρίτση Γεώργιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Δέδε Δημήτριο, κ. Λόη Νικόλαο και κ. Νικολάου Σπύρο, παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη όπου συζητήθηκε το θέμα της γνωμάτευσης για την υπό έγκριση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στον Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 123MW στα Γεράνεια.

Η γνωμάτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ήταν ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, δικαίωσε τον αγώνα μας και μας έδωσε δύναμη για τη συνέχεια, μέχρι την οριστική λήξη του θέματος και τη διάσωση των Γερανείων.

Η τεκμηριωμένη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαφωτίου Απόστολου και η ένθερμη παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρου έδωσαν εξ' αρχής το μήνυμα και την κατεύθυνση για την έκδοση αρνητικής γνωμάτευσης. Οι δύο ομιλητές τόνισαν ιδιαίτερα την περιβαλλοντική αλλά και αισθητική σημασία των Γερανείων και κατέληξαν στο ότι η υπό συζήτηση ΜΠΕ δεν μπορεί να προστατεύσει τα Γεράνεια και το εν λόγω έργο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο σπάνιο και πολύτιμο αυτό οικοσύστημα. Επιπλέον, ο κ. Περιφερειάρχης, ανέλαβε προσωπική δέσμευση για την παρακολούθηση του θέματος στο Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ), ώστε να εξασφαλιστεί η οριστική ακύρωση της ΜΠΕ.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι παρεμβάσεις των συμβούλων από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για τη διάδοση ή τον τρόπο διάδοσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αιολικών ή φωτοβολταϊκών, υπήρξε ομοφωνία ως προς το ότι η διάδοσή τους πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

(Αναλυτικά οι εισηγήσεις και οι ομιλίες όλων όσοι έλαβαν το λόγο θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες)

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Λογοθέτης Κωνσταντίνος έδωσε έμφαση στη συσπείρωση της κοινωνίας του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών βιομηχανιών στα Γεράνεια, τόνισε την περιβαλλοντική σημασία των Γερανείων και ανέπτυξε με συντομία τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πάρει θετική γνωμοδότηση η συγκεκριμένη ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνένωση Προόδου – Νέα Πορεία» κ. Πετρίτσης Γεώργιος όπως και εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα -που πήραν για λίγο το λόγο- τόνισαν ιδιαίτερα τη συσπείρωση της κοινωνίας του Δήμου μας και ευχαρίστησαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ομόφωνη απόφασή τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη, τις κυρίες και τους κυρίους Αντιπεριφερειάρχες, τις κυρίες και τους κυρίους Περιφερειακούς Συμβούλους, για τη θερμή φιλοξενία και για τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση του θέματός μας.

Ευχαριστούμε του κυρίους Αντιπεριφερειάρχες και Συμβούλους του νομού Κορινθίας που μας πλαισίωσαν και στάθηκαν στο πλευρό μας.


Σεμινάριο οδικής ασφάλειας στην "Μεγάρων Γη"


Π ρ ό σ κ λ η σ η

Η Τροχαία Μεγάρων, η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄ΚΟΥΡΟΣ΄΄ και η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων, σας προσκαλούν στο περίπτερο της έκθεσης ΄΄ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ΄΄ με θέμα την Οδική Ασφάλεια, στις 6,7,8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρες έκθεσης.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρευρίσκονται στελέχη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄, τα οποία θα εκπαιδεύσουν τους επισκέπτες του περιπτέρου σε θέματα Οδικής Ασφάλειας με την χρήση προσομοιωτών οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης, ενώ θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια.

Μέγας χορηγός του σεμιναρίου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.

Υπεύθυνοι περιπτέρου:
ΤΡΟΧΑΙΑ: Υπαρχιφύλακας Γιαννόπουλος Σωτήριος
ΚΟΥΡΟΣ: Κατερινίτσας Δημήτριος
ΛΕ.Μ.Μ. : Τουμπανιάρης Χρήστος

TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ…Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΟΔΟ!

Σε περιόδους όξυνσης της οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, μεγαλώνει και το βάθεμα της περαιτέρω φτωχοποίησης όλο και μεγαλυτέρων τμημάτων του λαού και κυρίως των εργαζόμενων και των νέων.
Σε αυτές ακριβώς τις περιόδους, το σύστημα, επειδή διαβλέπει ότι δημιουργούνται κινηματικές διαδικασίες αμφισβήτησής του, αλλά ακόμη και ανατροπής του, βγάζει από την «φαρέτρα» του ένα από τα δηλητηριασμένα βέλη του, εκείνο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του άκρατου εθνικισμού.

Έτσι και στην Ελλάδα λοιπόν, όπου τα τρία τελευταία χρόνια σημειώθηκαν μεγάλες ανατροπές σε βασικά εργασιακά κεκτημένα και κοινωνικά δικαιώματα, όπου η ανεργία "αγκάλιασε" όλο και περισσότερους πολίτες, όπου η βία και η καταστολή από την πλευρά του κράτους χτύπησε το κίνημα αλύπητα, ήρθε να παίξει τον ρόλο της και η ακροδεξιά φασιστική ιδεολογία.
Αφού το φασιστικό ΛΑ.Ο.Σ αφομοιώθηκε μαζί με τα άλλα δυο μεγαλοαστικά κόμματα, το σύστημα της μιντιοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και της κλεπτοκρατίας, ενεργοποίησε την νεοναζιστική ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ και την έβαλε σε εντεταλμένη υπηρεσία για να αποπροσανατολίσει τη νέα γενιά και την εργατική τάξη, αλλά και για να τις διαποτίσει με το ρατσιστικό φυλετικό μίσος.

Η ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ και οι τραμπουκικές ομάδες που έχει συγκροτήσει κυρίως με νέα άτομα -που έχουν παγιδευτεί στην φασιστική ιδεολογία- προβαίνουν πια ανοιχτά σε βιαιοπραγίες και δολοφονικές ενέργειες με θύματα κυρίως τους μετανάστες αλλά και αγωνιζόμενους πολίτες. Δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στην κοινωνία ότι αν εκδιωχθούν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα θα λυθούν όλα τα προβλήματα των πολιτών και το σύστημα θα αποκτήσει «ανθρώπινο» πρόσωπο.

Δρώντας ως μαφιόζικη συμμορία χτυπούν πάντα ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ορμώντας τους κατά ομάδες, με μαχαίρια και ρόπαλα, στο όνομα δήθεν της εθνικής υπερηφάνειας, στο όνομα ενός δήθεν πατριωτισμού και μιας τάχα φιλολαϊκής πολιτικής! Μα αλήθεια, πόσο ειρωνικό!

Στην ουσία, όμως, αυτό που κάνουν είναι να προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στο καταρρέον πια σύστημα της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας, που βλέπει με ευχαρίστηση ένα κομμάτι της κοινωνίας, αντί να παλεύει για την ανατροπή του, να ασχολείται με εθνικιστικές υστερίες, ρατσιστικά αμόκ, και ευχές για νέες αυτοκρατορίες….

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, το κίνημα, αλλά και το σύνολο του λάου μας που αντιμάχεται το υπάρχον σύστημα πρέπει να αποκρούσει με όλες του τις δυνάμεις το φασιστικό ιδεολόγημα της ‘’ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’’, να διαλύσει τις ρατσιστικές αντιλήψεις και μαζί με όσους σήμερα υποφέρουν και βρίσκονται στο περιθώριο της απελπισίας, να ανοίξει τον δρόμο που θα βάλει τον άνθρωπο πάνω από κέρδη, ζημίες, ρατσισμούς και φοβίες.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον.. Δε θα πεθάνει μόνος... ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ -Από το τραγούδι «Ο φασισμός» που ερμήνευσε η Μαρία Δημητριάδη)


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
e-mail: antifa.d.m@gmail.com

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...