O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση στη βουλή για τους ημιτελείς κόμβους στην λεωφόρο Μεγάρων - Αλεποχωρίου

Μετά από την πρόσφατη δημόσια παρέμβαση της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου" για την επικινδυνότητα των ημιτελών κόμβων στη λεωφόρο Μεγάρων - Αλεποχωρίου,  το θέμα ήρθε στη Βουλή με κοινό ερώτημα των τριών τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:



Δελτία τύπου Δήμου Μεγαρέων


Αρ. ΔΤ:  0161 / 25-09-2012
Θέμα: Παρέμβαση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης για ακόμη μία φορά είναι αναγκασμένος να παρέμβει και να εκφράσει τον προβληματισμό του για την τροπή που παίρνει ο δημόσιος διάλογος.

Είναι χαρακτηριστικό και πρέπει να τονιστεί με ιδιαίτερη βαρύτητα, ότι ο δημόσιος διάλογος που πραγματοποιείται μέσω εφημερίδων, αρθρογράφων και κυρίως μέσω των παρεμβάσεων των μελών της αντιπολίτευσης, δείχνει να αγνοεί μία σειρά δεδομένα.

Αγνοεί ότι σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, μία περίοδο που ακόμη και οι πιο εύρωστοι Δήμοι κλείνουν εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και της ουσιαστικής στάσης πληρωμών του Δημοσίου, ο Δήμος Μεγαρέων παραμένει ανοιχτός παρά τα τόσα προβλήματα και κατορθώνει σε αυτή τη περίοδο, όπου όλα όσα πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν αυτονόητα έχουν ανατραπεί και καταρρεύσει, να διασφαλίζει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Αγνοεί ότι ο Δήμος Μεγαρέων επιβαρύνεται μηνιαίως με 176.000 ευρώ, ποσό που παρακρατείται από τα Δημοτικά Τέλη, από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ως οφειλή για τα απορρίμματα που εναποτίθενται στον ΧΥΤΑ Φυλής. Ακόμη και οι πιο «έμπειροι» πολιτικοί άνδρες της αντιπολίτευσης ξεχνάνε ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης Μαρινάκη, ο Δήμος Μεγαρέων εναπόθετε τα απορρίμματα ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στην παράνομη χωματερή του Δήμου.

Αγνοεί, είτε ηθελημένα είτε από αδιαφορία να ενημερωθεί, ότι η τακτική επιχορήγηση των Δήμων έχει μειωθεί κατά 60% και περίπου κατά 80% ο ΣΑΤΑ.

Αγνοεί ότι η Διοίκηση του Δήμου, παρά τις τεράστιες περικοπές στα τακτικά έσοδα, διατηρεί όλες τις Δημοτικές Δομές σε λειτουργία και μάλιστα, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα, αντί να μειωθεί η λειτουργικότητά τους αυτή ενισχύεται.

Αγνοεί ότι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γερασμένο και με  συνεχείς βλάβες στόλο των απορριμματοφόρων, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι με καθημερινό αγώνα καταφέρνουν να διατηρούν την πόλη καθαρή. Αγνοούν τις δυσκολίες και περιμένουν πότε ένας κάδος θα γεμίσει, πότε θα φυσήξει ο άνεμος και θα παρασύρει τα σκουπίδια προκειμένου να ασκήσουν «αντιπολίτευση».

Αγνοεί ότι, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η Διοίκηση αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία προκειμένου να εισρεύσουν έσοδα στο Δήμο και να πραγματοποιηθούν έργα τα οποία η περιοχή έπρεπε να έχει ολοκληρώσει εδώ και δεκαετίες, όπως το αποχετευτικό σύστημα στη Νέα Πέραμο, η πλήρης αλλαγή του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, οι ιδιαίτερα επικερδής συμφωνίες με την ΕΥΔΑΠ και η μείωση ενός μεγάλου μέρους του χρέους του Δήμου προς την εταιρεία, η συμφωνία για το εργοστάσιο διαχείρισης της κοπριάς, η ενίσχυση των χώρων πρασίνου, οι αλλαγές στο παραθαλάσσιο μέτωπο και μία σειρά συγκεκριμένων έργων που έχουν δρομολογηθεί και θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πόλης.

Η αγχωμένη ρητορική του λαϊκισμού κλείνει τα μάτια στις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης και των υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι με μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους συνεχίζουν χωρίς εκπτώσεις το έργο τους. Οι οπαδοί του μηδενισμού επιχειρούν να συσκοτίσουν και να εμποδίσουν (μάταια) την καθημερινή συνεργασία του Δημάρχου και των συνεργατών του με τους φορείς της πόλης και δυστυχώς πολλές δημόσιες παρεμβάσεις αγνοούν, γιατί προφανώς δεν το καταλαβαίνουν, ότι  αυτές οι συναντήσεις, που πραγματοποιούνται από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, συνεχίζονται και θα συνεχίζονται αμείωτες.

Αγνοεί ότι η Διοίκηση του Δήμου διασφαλίζει με τρόπους που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης τα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τον οικονομικό τομέα. Αγνοεί ή προσπαθεί να αποκρύψει ότι η Διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει την διαδικασία λήψης δανείου προκειμένου να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι σε τρίτους.

Οι επικίνδυνοι λαϊκιστές επιτίθενται στους θεσμούς επιχειρώντας να τους αντικαταστήσουν παριστάνοντας τους διαμεσολαβητές. Επειδή κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τους Δημοκρατικούς θεσμούς, η διοίκηση αισθάνεται την υποχρέωση να διαβεβαιώσει τους πολίτες του Δήμου ότι δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές για να διασφαλίσουν με «παραστατικά» τα δικαιώματα και τα χρήματά τους έναντι του Δήμου. Είναι άλλωστε γνωστό από τους κώδικες της αγοράς ότι η διαμεσολάβηση και η διεκπεραίωση κοστίζουν!

Αγνοούν οι εκφραστές του μηδενισμού ότι οι προσπάθειες της Διοίκησης δεν ανακόπτονται από τις αγχωμένες φωνές -δυστυχώς- πολλών μελών της αντιπολίτευσης που επιδίδονται στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, των άναρθρων κραυγών, τις αποπροσανατολιστικές «κορώνες» και την αδιέξοδη ρητορική ακόμη και «έμπειρων» με την πολιτική προσώπων, η οποία προσπαθεί να πείσει ότι τα προβλήματα που προκύπτουν από την αρνητική οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας μπορούν να λυθούν με μαγικό ραβδί.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, έχει βαθιά πεποίθηση ότι με τον καθημερινό αγώνα, τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και τη συλλογική δουλειά, οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ουσιαστική διαφορά και καταγράφουν στη συνείδησή τους ως τουλάχιστον γραφικούς, όλους εκείνους που θεωρούν ότι τα τεράστια προβλήματα λύνονται επειδή κάποιος σκέφτεται και γράφει ότι πρέπει να λυθούν.

----------------------------------------------------------------------------
Αρ. ΔΤ:  0160 /  25-09-2012 
Θέμα: Άμεση υλοποίηση δίκαιων αιτημάτων συλλόγου «Αρμύρες»

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Αρμύρες» στη Λάκκα Καλογήρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης το περασμένο Σάββατο 22-09-2012.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων και συνεργάτες του συζήτησαν με τα μέλη του συλλόγου και άκουσαν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης αφουγκράστηκε τις προτάσεις των μελών του συλλόγου, ανέπτυξε τις θέσεις της Διοίκησης για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση τους.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης δεσμεύθηκε ότι:

Άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής από τον οικισμό προς το κέντρο της πόλης, καθώς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης υπαλλήλων στο Δήμο, θα δοθεί η δυνατότητα -έχει ήδη προβλεφθεί- πρόσληψης οδηγών. Οι προσλήψεις οδηγών θα ενισχύσουν τη Δημοτική Συγκοινωνία και η Διοίκηση θα είναι σε θέση να αυξήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, να προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό και να συμπεριλάβει στα δρομολόγια και την περιοχή της Λάκκας Καλογήρου.

Ταυτόχρονα ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει γιατρός, όπου μία φορά την εβδομάδα (ημέρα και ώρα θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα) θα βρίσκεται στο χώρο των γραφείων του συλλόγου για συνταγογράφηση φαρμάκων, ένα μέτρο ιδιαίτερα χρήσιμο κυρίως για τα άτομα της τρίτης ηλικίας τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθούν τα προβλήματα που εμφανίζει σε κάποια σημεία το οδόστρωμα σε δρόμους της περιοχής.

Και τέλος, σε συνεργασία με το σύλλογο της περιοχής, θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να διαμορφωθούν χώροι αθλοπαιδιών (συγκεκριμένα οι συζητήσεις ανέδειξαν την ανάγκη για την κατασκευή ενός ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ) όπως επίσης και μία παιδική χαρά.

Και η συγκεκριμένη επίσκεψη του Δημάρχου και των συνεργατών του στα γραφεία του συλλόγου «Αρμύρες» εντάσσεται στην καθημερινή προσπάθεια της Διοίκησης να βρίσκεται δίπλα στους Δημότες, να ακούει και να αφουγκράζεται τα αιτήματά τους, να αγωνίζεται και να υλοποιεί άμεσα όσα επιτρέπει η ιδιαίτερα αρνητική οικονομική συγκυρία, δίνοντας βαρύτητα στα δίκαια αιτήματα που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων.

Είναι χαρακτηριστικό της αλλαγής της νοοτροπίας της Διοίκησης Ιωάννη Μαρινάκη σε σχέση με προηγούμενες Διοικήσεις, της βαρύτητας που δίνει η Διοίκηση του Δήμου στη γνώμη των Δημοτών, στην καθημερινότητα και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών του Δήμου, ότι -όπως τόνισαν και τα μέλη του συλλόγου- ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης καταγράφεται ως ο πρώτος εν ενεργεία Δήμαρχος που επισκέπτεται τα γραφεία του συγκεκριμένου συλλόγου και δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της περιοχής.


Προτάσεις για καθαρές πόλεις και οικισμούς

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

          Εάν αληθεύει αυτό που λέγεται, ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, τότε η αρχοντιά, μάλλον, απουσιάζει τελείως από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο. Και αυτό αποτελεί τεράστια ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, διότι, ενώ η καθαριότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ καθηκόντων της, τα σκουπίδια και η βρωμιά που υπάρχουν στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους και στα σημεία που βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων του Δήμου, είναι άνευ προηγουμένου. Στους οικισμούς και στον κάμπο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, με τα σκουπίδια και τα μπάζα να δημιουργούν πληθώρα μικρών χωματερών. Ποτέ δεν είχε βρεθεί σε τόσο απελπιστική κατάσταση ο Δήμος στον τομέα αυτόν και είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το αποκρύψει διότι το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Οι διοικούντες το Δήμο ή θεωρούν, ότι όλα έχουν καλώς, ή είναι ανίκανοι να επιλύσουν ένα θέμα, το οποίο υποβαθμίζει πολύ την ποιότητα ζωής των δημοτών.
       Κι όμως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με απλές και εύκολες κινήσεις, αρκεί βέβαια κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά, για να οργανώσει το σύστημα και να το ελέγχει, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και εποικοδομητικά.
         Ποία είναι αυτά, που πρέπει να γίνουν:
-    Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων οχημάτων και να έχουν σταθερή ημέρα και ώρα διέλευσης από κάθε γειτονιά. Είναι αδιανόητο να βλέπει κανείς τους κάδους απορριμμάτων ανοικτούς, γεμάτους μέχρι «πάνω», και την γύρω περιοχή με δεκάδες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, τα δε ποντίκια να κάνουν πανηγύρι. Η κατάσταση αυτή, εκτός από το άσχημο και απαράδεκτο θέαμα που παρουσιάζει, εγκυμονεί κινδύνους και για την υγεία των πολιτών. ΕΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ.
-      Να περνάνε τα απορριμματοφόρα από τους κεντρικούς δρόμους πριν αρχίσει η κίνηση των οχημάτων και των καταστημάτων. 
-      Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΣΚΟΥΠΑ τα οποία απ’ ότι φαίνεται χρησιμοποιούνται μόνο στους δρόμους της λαϊκής. ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για να σκουπίζουν όλους τους δρόμους. Γιατί άραγε  τόσο σημαντικά και χρήσιμα εργαλεία του Δήμου μένουν ανεκμετάλλευτα τις περισσότερες ημέρες;
-      Να πλένονται και να απολυμαίνονται οι κάδοι απορριμμάτων κατά διαστήματα, για να προστατεύεται η υγεία των πολιτών (οι άπλυτοι γίνονται εστίες μολύνσεως) και για να μην υπάρχει δυσοσμία, η οποία ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι αφόρητη. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΠΛΥΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ, οι κάδοι όμως είναι σχεδόν πάντα άπλυτοι. Πως λοιπόν διασφαλίζεται η υγεία των πολιτών; Που είναι η μέριμνα και η φροντίδα της δημοτικής αρχής για τους δημότες;
      -      Να προσδιοριστούν χώροι στην περίμετρο των πόλεων και σε κοντινή απόσταση, και τουλάχιστον ένας σε κάθε οικισμό, όπου θα τοποθετηθούν μεταλλικά skipper, για να αποθέτουν οι δημότες σε άλλα ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, και σε άλλα μπάζα. Εναλλακτικά αυτό μπορεί να γίνει στο έδαφος σε περιφραγμένους χώρους.
Με ειδικά μηχανήματα, τα οποία δεν κοστίζουν πολύ, τα μεν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά θα μετατρέπονται σε πριονίδι ή pelets, τα δε μπάζα σε αμμοχάλικο. Με την διαδικασία αυτή απορρυπαίνεται ο κάμπος, απαλλάσσονται οι δημότες από τα παραπάνω αντικείμενα, και ταυτόχρονα προκύπτουν οικονομικά οφέλη για τον δήμο.
     -      Τέλος, για να προστατευθεί το περιβάλλον και για να κερδίζει ο Δήμος μεγάλα χρηματικά ποσά ετησίως, θα πρέπει ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ πολύ καλά το θέμα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.  (Ο Δήμος της Ελευσίνας κερδίζει ετησίως 460.000 ευρώ από την διαδικασία της ανακύκλωσης). Ο τέως αντιδήμαρχος κ. Μαζιώτης ξεκίνησε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για την διαδικασία της ανακύκλωσης και την έβαλε σε καλό δρόμο. Δυστυχώς, όμως, η νέα διοίκηση του Δήμου, αντί να βελτιώσει το σύστημα και την διαδικασία, την έχει παραμελήσει τόσο πολύ, που έχει απογοητευτεί ο κόσμος από τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκτελείται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται πλέον διάκριση στους μπλέ κάδους της ανακύκλωσης και τα περισσότερα υλικά ανακύκλωσης  να καταλήγουν στην χωματερή.
        Τα οφέλη για τον δήμο, τους πολίτες και το περιβάλλον, που θα προκύψουν από την ανακύκλωση, είναι τα παρακάτω:
* Μείωση του όγκου και του βάρους των μεταφερόμενων σκουπιδιών.
* Μείωση προσωπικού και οχημάτων (δηλαδή λιγότερα καύσιμα, λιπαντικά, ανταλλακτικά και έξοδα συντήρησης) που θα απαιτούνται για την περισυλλογή και την μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής. Άρα εξοικονόμηση χρημάτων για τον Δήμο.
* Μείωση των χρημάτων που θα καταβάλει ο Δήμος στον ΕΔΣΝΑ, ο οποίος διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Φυλής, αφού πληρώνει αναλόγως με το βάρος των σκουπιδιών (45 ευρώ τον τόνο) που μεταφέρει εκεί. Άρα επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων για τον Δήμο.
* Εξοικονόμηση ενέργειας για την παραγωγή πρώτων υλών και για την μεταφορά τους.
* Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
* Ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να δράσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον.
* Προστασία του περιβάλλοντος και επίδειξη σεβασμού προς τις επόμενες γενιές, αφού το περιβάλλον το δανειζόμαστε από αυτές.
* Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
            *  Προστασία από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
        Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πιο βασικό και κύριο μέλημα της κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη.
    Όσον αφορά στα θέματα της καθαριότητας οι προσφερόμενες από το Δήμο υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές. Οι πολίτες πληρώνουν κάθε δίμηνο με το λογαριασμό της ΔΕΗ και τέλη καθαριότητας και ηκεκτροφωτισμού, που αποδίδονται στο Δήμο. Επομένως ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες, ΟΙ ΔΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ.

Γρηγόρης Σταμούλης 
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής  ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Άγονος ο διαγωνισμός του ΕΣΔΝΑ για την αποκατάσταση και της χωματερής Μεγάρων


Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. ΜΕΓΑΡΩΝ & Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ
www.syrizamegara.blogspot.com

Η Τοπική Επιτροπή (Τ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Μεγάρων και Νέας Περάμου, ανταποκρινόμενη στα σημεία των καιρών που θέτουν την διαφορετική εναλλακτική ενημέρωση στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη “μνημονιακή μιντιοκρατία” που θέλει τον αποκλεισμό και την φίμωση της φωνής και της σκέψης της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και στην απαίτηση των φίλων και των μελών της που ζητούσαν επιτακτικά την παρέμβαση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. στο διαδίκτυο, προχώρησε στη δημιουργία νέου ιστότοπου (blog) όπου μπορεί κανείς να δει άρθρα και παρεμβάσεις από των χώρο των κινημάτων και του αντιμνημονιακού αγώνα, την κοινοβουλευτική δράση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις θέσεις της Τ.Ε. για ζητήματα που ανακύπτουν στην περιοχή μας.
Σας καλούμε λοιπόν, να επισκεφθείτε το νέο μας ιστότοπο:
www.syrizamegara.blogspot.com και να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας, τους προβληματισμούς σας, τα σχόλια σας, αλλά και την κριτική σας.



Νέα εθελοντική αιμοδοσία από τον "ΚΟΥΡΟ"!