O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου στην Ελευσίνα

23/9  ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ  του Έκτορα Λυγίζου

24/9  Η ΚΟΡΗ  του Θάνου Αναστόπουλου

25/9  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΜΝΗΣΙΑΣ  της Στέλλα Θεοδωράκη
Πρόκειται για μια μοναδική καταγραφή των συναισθημάτων μιας γενιάς που ονειρεύτηκε και ταξίδεψε τη δεκαετία του '80 και τώρα ζει στην Αθήνα της κρίσης, προσπαθώντας να κατανοήσει όσα συμβαίνουν γύρω της. Ποιες αναμνήσεις και ποιοι άνθρωποι καθορίζουν την ταυτότητα μας; Ποια είναι η θέση μας μέσα στον δημόσιο διάλογο σήμερα; Η ταινία εστιάζοντας στο προσωπικό κατορθώνει να μιλήσει για το συλλογικό, μετουσιώνοντας σε εικόνες και ήχους τις σκέψεις μας για την Ελλάδα του σήμερα. Συνδυασμός υλικού super 8, -προσωπικά οπτικοακουστικά ημερολόγια του 1985-86 με γυρίσματα σε Αυστραλία, Γαλλία και Ελλάδα- και ψηφιακού υλικού από σύγχρονα ημερολόγια της περιόδου 2010-2012.

26/9  ΤΟ ΠΛΟΙΟ  του Νίκου Κούνδουρου
Το «To Πλοίο για την Παλαιστίνη» μοιάζει με φυσική συνέχεια των «Φωτογράφων», αλλά και μακρινός απόγονος του «Βyron, H Mπαλάντα Ενός Δαίμονα» και του «Μπορντέλου», πατώντας στο ίδιο εικαστικό στιλ που επέβαλλε ο Κούνδουρος κυρίως από τα 80s και μετά, μιλώντας για την Ιστορία μέσα από μια ίσως κάποτε πειραματική, αλλά σήμερα τελείως ξεπερασμένη αφηγηματική δομή, σύνθεση και αποσύνθεση.

27/9  ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  του Φίλιππου Τσίτου
Η ταινία μου έχει να κάνει με την ηθική. Με την τιμιότητα. Όχι με το δίκαιο και το άδικο, όπως το εννοείτε. Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια  μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν «στον ήλιο μοίρα». Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο.
Το δάχτυλο μου δεν υπάκουσε στο μυαλό μου» θα πει μετά, αλλά τι σημασία έχει; Και σαν να μην έφτανε αυτό, μάρτυρας του φόνου είναι η Δώρα. Από αυτήν τη γυναίκα λοιπόν πρέπει να περιμένει βοήθεια ο Σωτήρης;

28/9 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ  της Κωσταντίνας Βούλγαρη 

Τρυφερό, ρεαλιστικό κι αισιόδοξο πορτρέτο μιας γενιάς που προσπαθεί να διαχειριστεί τόσο τις κοινωνικές αλλαγές όσο και τις εσωτερικές αντιθέσεις της. Πολιτικά τολμηρή η ντοκυμαντερίστικη ματιά της Βούλγαρη. Βαθιά συγκινητική η ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης Μαρίας Γεωργιάδου.

29/9  ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  του Γιώργου Παπαιωάνου
Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα… το όνομα που του αξίζει… το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωσή της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού…

30/9  ΑΚΡΟΠΟΛ  του Παντελή Βούλγαρη
Το Ακροπόλ είναι μουσικοχορευτική ταινία του Παντελή Βούλγαρη, παραγωγή του 1995. Πραγματεύεται την οργάνωση μιας παράστασης στο θρυλικό θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζοντας τον κόσμο του θεάτρου και του θεάματος, με όλες τις αντιζηλίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Απέσπασε το βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Valencia και το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Καΐρου


Θερινός Κινηματογράφος - Παραλία Ελευσίνας
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισ. 5€

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΩ!!