O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πρόσκληση σε δράσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Δ/νση Πρωτ/μιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής δια της Υπευθύνου της κας Αλεξάνδρας Τσίγκου, διοργανώνει σειρά δράσεων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" υπό τον γενικό τίτλο: "ΜΙΚΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".
Δύο από τις προγραμματισμένες περιβαλλοντικές δράσεις αφορούν στο Βουρκάρι. 
Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 17:30-18:00, στα πλαίσια Ενημερωτικής Ημερίδας για Εκπαιδευτικούς και Γονείς, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων παρουσίαση των δράσεων του Φορέα μας για την προστασία του υγροτόπου των Μεγάρων.
Ενώ, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και για τις ώρες 9:00-12:00πμ θα διενεργηθεί, από μαθητικές ομάδες και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, παρατήρηση πουλιών στο Βουρκάρι.

 

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος


Αθήνα, 30 Σεπτ. 2013


Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
σχετικά με το νομοσχέδιο
«Δασικά Οικοσυστήματα : Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης»


Το Νομοσχέδιο «Δασικά Οικοσυστήματα : Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης» αποτελεί την πλέον απροκάλυπτη και συστηματική παραβίαση του Συντάγματος και της Νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία των δασών στην ιστορία του Ελληνικού κράτους.  Το γεγονός ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μόνον ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί. 

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος θεωρεί ότι το Νομοσχέδιο δεν είναι δεκτικό σοβαρού σχολιασμού, αλλά μόνον άμεσης απόσυρσης στο σύνολό του.


Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
Καλλιδρομίου 30, 11473 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-3823.850, email: info@environ-sustain.gr

"Ανακύκλωση μικροσυσκευών" και "πράσινες ταράτσες" στο Δήμο Μεγαρέων


"Ενημέρωση" 14-09-2013, σελ.10