O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΛΠΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ...

 Πυρκαγιά στην δεξαμενή Νο 20 των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα 

Χωρίς να είχαν λήξει τα ακραία επεισόδια ρύπανσης της Μεγάλης Πέμπτης, στις 1.20 μετά τα μεσάνυχτα (Μεγάλη Παρασκευή), οι σειρήνες του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ  καθώς και των οχημάτων της Πυροσβεστικής έσπειραν ανησυχία και τρόμο στους κατοίκους των συνοικιών της Ελευσίνας και της Μάνδρας. 

Η πυρκαγιά στην δεξαμενή Νο 20 σήμανε συναγερμό στο διυλιστήριο ενώ για μία περίπου ώρα αποκλείστηκε από την κυκλοφορία η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του διυλιστηρίου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέονται από τα ΕΛΠΕ η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό(!). Η δεξαμενή είναι πλωτής οροφής και περιέχει κατάλοιπα πλοίων (slops). Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής διοχετεύτηκε στο διαδίκτυο η αγνώστου πατρότητας παρακάτω «είδηση» και αναπαράχτηκε εν ριπή οφθαλμού:

«Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στην πυροσβεστική καθώς οι υπεύθυνοι των Ελληνικών Πετρελαίων ενημέρωσαν για πυρκαγιά σε μια από τις δεξαμενές καυσίμων. Η πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα. Αμέσως τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα κατάσβεσης ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με πέντε οχήματα.
Το σύστημα πυροπροστασίας ωστόσο φαίνεται πως ήταν αρκετό να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο και έτσι οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν χρειάστηκε να επέμβουν, παραμένουν όμως στο σημείο για προληπτικούς λόγους». 

Η είδηση που δεν κατονομάζει το  διυλιστήριο της Ελευσίνας,  ούτε τον αριθμό και το περιεχόμενο της δεξαμενής, δεν είναι καταχωρημένη στα επίσημα Δελτία Τύπου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας η οποία πραγματοποιεί προανάκριση για το θέμα.  Τέλος, καμία ελεγκτική αρχή ούτε και η ίδια η εταιρεία εξέδωσαν ανακοίνωση. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι κατά τα άλλα λαλίστατες και ευρισκόμενες σε επικοινωνιακό stress Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας  τηρούν  σιγή ασυρμάτου για το θέμα.

Pyrkagia 1
Βοηθήστε στην καταγραφή των επεισοδίων ρύπανσης:
Τα επεισόδια ρύπανσης από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα συνεχίζονται, πολλές φορές, μέρα-νύχτα. Βοηθήστε για την καταγραφή τους συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα καταγραφής. Η λεπτομερής καταγραφή βοηθάει στην άσκηση πίεσης προς την εταιρεία αλλά και τις Αρχές για την λήψη μέτρων.
Κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε ένα επεισόδιο ρύπανσης, επικοινωνήστε μαζί μας για να το αναφέρετε. Αν γίνεται, φωτογραφίστε ή κάνετε βιντεοσκόπησή του.
Για άμεση επικοινωνία (κινητό 6977180196)
Φαξ: 2130681360
Email: ecoeleusis@gmail.com
Κατεβάστε την φόρμα  καταγραφής επεισοδίων. 

Πηγή: www.ecoeleusis.com