O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Βουρκάρι με το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, μέσω της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια διαρκούς υποστήριξης των σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διοργανώνει την παρακάτω βιωματική δράση σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς:

     Καθαρισμός υδροβιότοπου Βουρκαρίου Μεγάρων την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 από τις 8:30 μέχρι τις 12:30 σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, τον Δήμο Μεγαρέων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, τον Συντονιστικό Φορέα Συλλόγων Βουρκαρίου και την Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ. 

    Η δράση γίνεται στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Θα συμμετάσχουν 50 μαθητές από το 5ο ΔΣ Μεγάρων (Β-Δ1 τάξεις). Εκτός από τον καθαρισμό της ακτής οι μαθητές θα γνωρίσουν το ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας, θα παρατηρήσουν την ορνιθοπανίδα του υδροβιότοπου, θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο ναυαγοσωστικά και πυροσβεστικά μέσα, θα ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές πιέσεις και τους τρόπους αποκατάστασης της περιοχής, θα ζωγραφίσουν και θα συγγράψουν παραμύθι.

Αλεξάνδρα Τσίγκου
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής
τηλ. 2105560815
κιν. 6937280948
ιστολόγια http://perekp.wordpress.com/
http://okipostisaeiforias.wordpress.com/