O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Βουρκάρι μαζί με το σύλλογο "ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο"


Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε ανελλιπώς την τελευταία οκταετία για την ανάδειξη του υγροτόπου των Μεγάρων, επισκέφθηκαν το Βουρκάρι 20 μέλη του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Αττικής "ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο".
Τα μέλη του συλλόγου ενημερώθηκαν από το ιδρυτικό μέλος του Συντονιστικού μας Φορέα κ. Τάσο Δέσκο για τον υγρότοπο του Βουρκαρίου και την πλούσια ορνιθοπανίδα του, για την ιστορία του "Τείχους" και του αρχαϊκού φυλακίου της Αγίας Τριάδας, παρατήρησαν το ενήλικο φλαμίγκο (το οποίο έχει εξελιχθεί πλέον σε μόνιμο θαμώνα του υγροτόπου) με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου που μας παραχώρησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ξεναγήθηκαν στο "Τείχος των Μεγάρων".

Στο τέλος της εκδήλωσης, προτού τα μέλη του συλλόγου αναχωρήσουν για την ολοκλήρωση της εκδρομής τους στα Μέγαρα με την επίσκεψή τους και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, παρέλαβαν δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ: