O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

USA: United States of "Apartheid"...

Σκίτσο του Γ.Δερμεντζόγλου στο tvxs.gr
Απαρτχάιντ: διάκριση
Το "απαρτχάιντ" ήταν μια επίσημη κρατική πολιτική των "Λευκών-Αφεντών" που καθόριζε και επέβαλλε τη διάκριση των ανθρώπινων ομάδων μέσα σε ένα κράτος, βάσει φυλετικών κριτηρίων, σε συγκεκριμένες απομονωμένες περιοχές διαβίωσης και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική το 1948.  
Καταπατούσε βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαγόρευε τα πολιτικά δικαιώματα όσων δεν ήταν λευκοί, ενώ παράλληλα διακρίσεις υπήρχαν στην εκπαίδευση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη διασκέδαση και γενικά τις δημόσιες παροχές, στην πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και στην χρήση των δημοσίων χώρων (πλατείες, παραλίες κλπ) με αποτέλεσμα ταμπέλες με την επιγραφή "Μόνο Λευκοί" να υπάρχουν σε όλη τη Νότια Αφρική.
Το "απαρτχάιντ" καταργήθηκε ως καθεστώς το 1991, αλλά ο όρος χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για να υποδηλώσει κάθε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. (wikipedia.org)