O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

H "πρώτη" φωτογραφία από έναν πολύ καλό φίλο του Βουρκαρίου!

Παρουσιάζουμε σήμερα μία υπέροχη φωτογραφία από τον κ. Αντώνη Σπανό, έναν πολύ καλό φίλο του Βουρκαρίου που επισκέπτεται τακτικά την περιοχή πραγματοποιώντας καταγραφή πουλιών. 

Σύντομα θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη "ιδιαίτερες" φωτογραφίες, με διάφορα είδη πουλιών, οι οποίες τραβήχτηκαν φέτος από τον ίδιο στον υγρότοπο των Μεγάρων. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι ο Αντώνης δεν τραβάει φωτογραφίες για να παίρνει περισσότερα like, αλλά απλά για να έχει μαζί με την καταγραφή των ειδών και τις φωτογραφίες τους. Έτσι, δεν αλλοιώνει τα χρώματα των πουλιών βάζοντας μπροστά στο φακό φίλτρα ή βάζοντας περισσότερο χρώμα χρησιμοποιώντας τα εφέ μιας φωτογραφικής μηχανής. Θέλει δηλαδή, τα πουλιά να είναι με το φυσικό τους χρώμα και όχι να τα κάνει φαντασμαγορικά.

Η πρώτη λοιπόν "φυσική" φωτογραφία που δημοσιεύουμε, απεικονίζει μία "κουκουβάγια" στο Τείχος της Αγίας Τριάδας και τραβήχτηκε στο Βουρκάρι προχθές (12-11-2016):


ΥΓ: Αντώνη, σε ευχαριστούμε ειλικρινά για την επιθυμία και την προθυμία σου να μας παραχωρήσεις το πλούσιο φωτογραφικό υλικό σου και να συμβάλλεις ως εθελοντής με αυτόν τον τρόπο στην ανάδειξη του υγροβιοτόπου!