O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα ανοιχτή συγκέντρωση - ενημέρωση κατά της δημιουργίας ορυχείου βωξίτη στα Γεράνεια!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ  

Νέα ανοικτή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μεγάρων για το ενδεχόμενο  δημιουργίας Ορυχείων  Βωξίτη στη Μεγαρίδα διοργανώνεται από το Δήμο Μεγαρέων, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός της ανοικτής αυτής συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση για το ζήτημα  και οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας ορυχείων Βωξίτη και την απειλή, που υφίσταται στην Μεγαρίδα και στην Δυτική Αττική.

Η συγκέντρωση είναι ανοικτή και έχουν προσκληθεί για να παραστούν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Μεγαρέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, οι Δήμαρχοι Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Σαλαμίνας, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Επιτροπής Αγώνα κ. Γιάννης Μιχάλαρος και τα μέλη αυτής, εκπρόσωποι Οικολογικών Οργανώσεων και όλα τα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και Ηλεκτρονικά).

Με την ευκαιρία αυτής της νέας αγωνιστικής κινητοποίησης ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής μέχρι να υπάρξει τελική δικαίωση. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ορατοί. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι για δυναμικές αντιδράσεις έτσι ώστε να το αντιληφθούν όλοι ότι στην περιοχή μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια εκείνων που ονειρεύονται ορυχεία Βωξίτη στην περιοχή μας».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Μεγαρέων

Τραυματισμένο φλαμίγκο διασώθηκε από υπεύθυνους του Δήμου Μεγαρέων!


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017, υπάλληλοι του Δήμου Μεγαρέων και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός βρέθηκαν στην παραλία της Βαρέας και φρόντισαν ένα μικρό φλαμίνγκο, το οποίο ήταν σοβαρά τραυματισμένο, αφυδατωμένο, με σπασμένη τη μία φτερούγα από αργά το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.


Μόλις ενημερώθηκε ο Δήμος, άμεσα ο Δήμαρχος έδωσε εντολή και υπάλληλοι του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Φυλακτό μετέβησαν επιτόπου, πήραν το τραυματισμένο Φλαμίνγκο και το έστειλαν με αυτοκίνητο στο Σύλλογο Προστασίας και περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” στην Καλλιθέα.


Εκεί ξεκίνησαν άμεσα οι προσπάθειες από ειδικούς επιστήμονες -όπως η Μαρία Γανωτή, κτηνίατρος, γνωστή  από την παρουσία της στα ΜΜΕ για την αγάπη της και τη μέριμνα για τα άγρια πουλιά, και η Καίτη Αλευρά- να το σώσουν, γιατί πραγματικά η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή. Κι αν όλα πάνε καλά το μικρό Φλαμίνγκο θα ξαναγυρίσει στο Περιφερειακό Πάρκο - Υγροβιότοπο στο Βουρκάρι Μεγάρων, όπου φέτος έχουν εμφανιστεί και άλλα όμορφα και σπάνια άγρια πουλιά.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Μεγαρέων